تعمیر چیلر : تعمیر و نگهداری چیلر در محل

تعمیر چیلر : چیلر یکی از دستگاه های خنک کننده و گرمایشی برای سالن های بزرگ و تجاری و.. می باشد که مانند هر دستگاه دیگر نیاز به تعمیر دارد در ادامه به بررسی نحوه تعمیر چیلر می پردازیم.

تعمیر چیلر :

تعمیر چلیر و سیستم های برودتی یکی از حساس ترین و تخصصی ترین تعمیران ساختمان محسوب می شود . که باید توسط اشخاص متخصص و باسابقه انجام گیرد زیرا قیمت بالایی صرف خریدن چیلر می شود و در صورت متخصص نبودن در تعمیر و نگهداری از چیلر متحمل خسارت و ضررهای جبران ناپذیری خواهید شد .

این مجموعه با بهره گیری از افراد مجرب و متخصص در این حوزه سابقه درخشانی در فروش ، نصب و تعمیر چیلر دارد که موجب رضایت اکثریتی مشتریان خود می باشد .

به همین دلیل در این عرصه یکی از مدعیان هستیم زیرا کادر تعمیراتی ما متخصص و باسابقه هستند .

تعمیر چیلر و سرویس چیلر

یکی از وظایف مهندسین یا تکنسین با سابقه چیلر می باشد افراد ناشی در این کار کمترین زیانی که به سیستم چیلر شما وارد می کنند کاهش عمر مفید چیلر ، خراب کردن و یا بلااستفاده کردن سیستم پیش موقع می باشد .

توصیه ما به شما این است برای درگیرنشدن با مشکلاتی که به دلیل متخصص نبودن افراد ناشی برای سیستم شما به وجود آمده بهتراست تعمیر و سرویس چیلر خود را به متخصصین این حوزه بسپارید تا از بروز آسیب های بزرگ جلوگیری شود .

همانطور که خودتان هم میدانید سیستم چیلر یکی از سیستم های بسیار پیچیده ایی نسبت به سایر سیستم های تهویه مطبوع می باشد به همین دلیل صاحبان کسب و کارهای بزرگ صنعتی و کارخانه ایی به دلیل اینکه در بازه های زمانی منظم قصد تعمیر و سرویس چیلر خود را دارند برای سپردن این سیستم به افراد متخصص همیشه سردرگم خواهند شد به همین دلیل ما با کادری مجرب و متخصص به کمک شما آمده ایم تا با معرفی این افراد به شما خدماتی همچون (سرویس چیلر، تعمیر چیلر ، راه اندازی چیلر ، گرمایش و سرمایش چیلر، اسیدشویی چیلر ، شارژ گاز چیلر و …) ارائه دهیم .

مراحل تعمیر و عیب یابی چیلر

در فرآیند ابتدایی تعمیر چیلر اولین موردی که باید مورد بررسی قرار گیرد کمپرسور می باشد.

کمپرسور در حقیقت قلب تپنده چیلر می باشد . زیرا توجه و سرویس و تعمیر کمپرسور به عملکرد درست و به موقع سیستم تبرید و سردخانه کمک می کند .

تعمیر و سرویس در زمان درست به عمر چیلر کمک کرده و هزینه های تعمیراتی را کاهش می دهد .

یکی از غیرعادی ترین مسائلی که سبب می شود که دست به تعمیر چیلر بزنیم صداهای غیرطبیعی درون کمپرسور می باشد. این موضوع یکی از دلایلی است که یکی از اجزای مکانیکی کمپرسور دچار مشکل شده است .

انواع کمپرسور

  • کمپرسور پیستونی
  • کمپرسور اسکرو

در کمپرسور پیستونی معمولا سیلندرهای پیستونی، بوش یاتاقان متحرک یا ثابت مشکل آفرین شده است .

و اگر به کار کردن ادامه دهد باعث گیرپاژ شدن و توقف صددر صدی کمپرسور می شود.

پس هنگامی که شاهد صداهای غیرطبیعی بودید ابتدا کمپرسور مورد بررسی قرار گیرد و سپس به سراغ سیکل تبرید بروید.

کمپرسور اسکرو : هنگامی که چیلر نیاز به تعمیر دارد در این نوع از کمپرسورهای اسکرو یا ماردونی علت عدم بالانس بودن اسکروها و یا خراب شدن بلبرینگ و یا رولبرینگ است که موجب صداهای نامتعارف خواهد شد .

هنگامی که این صداها را شنیدید بلافاصله دستگاه را خاموش کنید زیرا تداوم در کار این سیستم پس از شنیدن صدا باعث بروز آسیب های جدی در ساختار سیستم چیلر خواهد شد که این آسیب ها به خردشدن بلبرینگ/ رولبرینگ ، ترک و یا شکسته شدن ماردون ها ختم خواهد شد .

اگر در کمپرسور اسکرو گیرپاژ رخ دهد در صورت تداوم این عمل سوختن الکتروموتور حتمی خواهد شد .

در فرآیند تعمیر چیلر اگر بعد از روشن شدن کمپرسور ، به یک باره فیوز قطع شد به وسیله یک اهرم متر سیم پیچ الکتروموتور را تست اتصال بدنه انجام دهید .اگر پس از تست متوجه سوختگی سیم پیچ شدید اقدام به تعویض سیم پیچ الکتروموتور کنید .

مشکلات احتمالی تعمیر کمپرسور

بازگشت مایع

بازگشت مایع زمانی رخ می دهد که به دلیل مکش حجم زیادی از مایع مبرد به محفظه کارتر شاهد کف کردن آن، که نتیجه مخلوط شدن مایع مبرد و روغن است خواهیم بود .

هنگام بروز چنین مشکلی سطح روانکاری کاهش یافته و موجب افت روانکاری خواهد شد که در نهایت باعث گیرپاژ شدن سیستم و توقف چیلر خواهد شد .

دلایل بروز این مشکل کمبود آب در رادیاتور، سوختن هیتر کاتر، شارژ بیش از حد مایع مبرد و همچنین ایراد در ساختار اکسپنشن ولو می باشد .

این عمل موجب برفک بر روی بدنه کمپرسور خواهد شد .که این برفکی که روی بدنه کمپرسور است یکی از عوامل اصلی آسیب به کمپرسور می باشد .

آلودگی

در سیستم تبرید چیلر به جز مایع مبرد، رطوبت یا گازهای غیرقابل تطیر مسبب اصلی اسید و لجن می باشند .

این مشکل یکی از دلایل سوختن سیم پیچ الکتروموتور و پدیده ایی به نام COPPER PLATING خواهد شد .

در این پدیده یک لایه از فلز مس بر روی قطعات کمپرسور نشسته که باعث از بین بردن میزان لقی مجاز بین قطعات متحرک بوده که در نهایت موجب گیرپاژ خواهد شد .

اسید تولید شده موجب خوردگی قطعات فلزی و سوختن الکتروموتور خواهد شد .

برای پیشگیری از اسیدی شدن روغن درون کمپرسور کنترل میزان PH و PPM مجاز رطوبت باید توسط آزمایشگاه های ذیصلاح و مجرب انجام گیرد

کمبود روغن

زمانی که سطح روغن از حد مجاز تعیین شده در سایت گلاس پایین تر باشد ، موجب کاهش میزان روانکاری و آسیب به کمپرسور خواهد شد .

به صورت کلی وجود روغن در روانکاری ، وظیفه خنک کاری و انتقال حرارت را به عهده دارد.

اگر آسیب و سوختگی کمپرسور به دلیل کمبود روغن باشد برای تعمیر چیلر باید این موارد را بررسی کرد عبارت است از : بررسی پمپ روغن ، چک کردن فیلتر از لحاظ گرفتگی ، بررسی میزان شارژ مبرد و میزان روغن در محفظه کارتر دلایل عمده خرابی کمپرسور در حالت بدون مایع روانکار خواهد بود .

سوختگی حرارتی

اگر حرارت ایجاد شده در الکتروموتور و اجزای کلی کمپرسور دفع نشود ، این حرارت قادر است سیم پیچ الکتروموتور را بسوزاند .

به همین دلیل برای جلوگیری از این پدیده شرکت سازنده گستره دمایی مشخصی برای کمپرسور مشخص می کند.که این محدوده دمایی به عواملی همچون دمای اپراتور، کندانسور و مقدار مجاز بخار سوپر هیت بستگی دارد .

اشتباهات رایج در نگهداری چیلر سانتریفیوژ

1- نصب اشتباه دستگاه

گاهی همان اول با نصب اشتباه دستگاه از همان اوایل کار باعث زحمت خواهد شد

به عنوان مثال چیلر را نباید کنار شوفاژ نصب کرد زیرا کرمای دیگ هنگام خاموش بودن چیلر قادر است فشار را در چیلر بالا برده و باعث پارگی دیسک ایمنی (Rupture Disk) و همچنین فوران مبرد خواهد شد .

برای نصب چیلر های جدید باید دیسک ایمنی را به وسیله یک خط لوله تخلیه کرده و به بیرون از ساختمان مرتبط نمود .

2- سردکردن بیش از حد آب در برج خنک کننده

گاهی افراد گمان می کنند هرچقدر بیشتر آب در برج سرد سازی خنک شود، باعث بالا رفتن بازدهی کندانسور می شود شاید بعضی اوقات این تفکر درست باشد اما اگر از حد مجاز تجاوز کند به اتلاف روغن ، تراکم مبرد در کندانسور و همچنین کاهش مبرد در اواپراتور ختم خواهد شد.

3- به جریان در آمدن آب خیلی گرم در چیلر

اگر آبی که باید به کمک چیلر خنک شود گرم شود موجب بروز شوک حرارتی می شود این مشکل زمانی پیش می آید که فرد اپراتور به علت پیچاندن اشتباه شیر ، آب گرم را از قسمت دیگ شوفاژ راهی چیلر می کند .

باید بدانید که شوک حرارتی برای لوله های چیلر ضرر دارد و مسبب تغییر شکل آن و مسدود شدن جریان خواهد شد .

4- به جریان در آمدن آب در چیلر به مقداری که بیش از طرح پیش بینی شده است

در ابتدای امر این روش شاید فکر خوبی باشد اما باعث افزایش هزینه ها خواهد شد .

زیرا جریان دادن بیش از حد آب در چیلر بازدهی اپراتور را بیشتر جلوه خواهد داد . اما زمانی که مصرف انرژی سیستم حساب شود به ویژه زمانی که انرژی مصرفی پمپ ملاحظه شده و بازده انرژی در سیستم کاهش یابد که مسبب هزینه بیشتر خواهد شد .

عواملی دیگر این موضوع می توان به فرسایش و خرابی زودهنگام لوله های چیلر اشاره کرد.

5- کارکرد دستگاه در شرایطی غیر از طرح پیش بینی شده

سیستم چیلر به گونه ایی که طراحی شده است باید کارکند در غیراین صورت و با وجود هرگونه انحراف شرایط بر کارایی دستگاه تاثیرات منفی خواهد گذاشت .

6-دست کم گرفتن موضوع بیرون دهی گاز (Purge)

در چیلرهای فشار ضعیف که از روش قدیمی بیرون دهی گاز طبق هر پاوند هوا ،3 تا 7 پاوند مبرد تخلیه خواهد شد .

با مقرارت جدیدی که از سوی محیط زیست آمریکا (EPA) مشخص شده این روش به اندازه کافی بازدهی ندارد.

چیلرهای جدید دارای بازدهی بالایی می باشند البته میتوان چیلرهای قدیمی را مجهز به گازگیرها کرد .

اما اگر شرکت تولید کننده چیلر از هر نوع گازگیری استفاده کند باید حدامکان چیلر را هوابندی و بدون درز نگه دارد.

افزایش دفعات بیروندهی گاز موجب اتلاف مبرد و ورود آلودگی و رطوبت به داخل چیلر خواهد شد وجود رطوبت در چیلر طول عمر دستگاه را کاهش می دهد .

7- اضافه کردن بیش از حد روغن

معمولا اپراتورهای دستگاه آموخته اند که اگر سطح روغن از خط میانی سایت گلاس پایین تر بیاید باید به آن روغن افزود . اما قانون انگاشت (Rule of Thumb) می گوید فقط زمانی که چیلر تحت بار کامل کارکند قابل استفاده می باشد .

اگر چیلر سانتریفیوژی نسبت به بار اصولی کمتر کار کند پایین بودن سطح روغن کاملا جایز است .

در عین حال اگر اپراتور مذکور روغن بیش از حدلازم به سیتم اضافه کند ، بار وارد شده به کمپرسور افزایش یافته و موجب خسارت به پره های کمپرسور خواهد شد .

8- قصور در تمیز کردن به موقع فیلتر و صافی

زمانی که مسئول سیستم در نگهداری و تمیز کردن فیلتر و صافی های کوتاهی کند که این دو برای حفظ کارایی سیستم موثر می باشند .

9- عدم نگهداری صحیح برج خنک کن

نگهداری درست از برج خنک کن یکی از کارهای بسیار مهم می باشد . تمیزکردن سالیانه تشتک آب برج و همچنین مطمئن بودن از بادزدن سالم و درستی کارکرد آن باید به صورت مرتب انجام گیرد .

نگهداری اشتباه از برج خنک کن باعث کاهش بازدهی سیستم و رسوب گیری لوله های کندانسور خواهد شد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *